Perşembe, Eylül 19

Güneş kremlerinde kanser riski! Canan Karatay “Asla, asla kullanmayın” dedi, tıp dünyası ikiye bölündü

Tıp dünyası güneşten koruyucuların faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda ikiye bölünmüş durumda. Profesör. Dr. Canan Karatay. “Güneş kremi kansere neden olur” dedi ve kıyamet koptu.

“HİÇBİR ZAMAN GÜNEŞ KREMİ KULLANMAYIN”

Kimisi hem yazın hem de kışın kışlık güneş koruyucularını çantasında bulundururken, bazıları yaz gelince hemen güzellik uzmanına koşuyor. Atv Haber’in haberine göre Profesör Dr. Canan Karatay, çığır açan iddialarına bir yenisini daha ekledi: “Güneş kremi kesinlikle kullanmayın, kansere neden olur” dedi ve ekledi: Ayrıca D vitamini alımını da engellediğini söyledi.

Güneş kremlerinin ölümcül hastalıklara davetiye çıkardığını savunan Karatay, “Maalesef her türlü kimyasal hücrelerimizin DNA’sına zarar veriyor.”

TIP DÜNYASI İKİYE BÖLÜNÜYOR

Karatay, özellikle yüksek faktörlü güneş kremlerinin D vitamini alımını engellediği görüşünde. Bu tezi destekleyen ve karşı çıkan uzmanlar var. Dermatolog Doç. Ezgi Özkur, “Güneş koruyucularının faydalı olduğu aşikar. Artık güneşin kanserojen etkisinden eminiz. Şu anda güneş koruyucu kullanımının D vitamini eksikliğine yol açtığını gösteren gerçek bir verimiz yok.”

inç_b_c_1688712511acb1496843064c0d5cb2d1

Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “Güneş kremlerinin içinde pek çok kimyasal var ve bunların bir kısmının kanserojen olduğu, bir kısmının ise hormonları bozduğu biliniyor. D vitamini sentezi.”

BAME’İ DEĞİŞTİREN BİR İPTAL DAHA

Karatay’ın bir iddiası daha var; o da sanılanın aksine öğlen güneş ışığı alması. Bu açıklamaya ilişkin uzman yorumları şu şekilde:

Doç. Dr. Özkur: Öğle saatlerinde güneşin dik gelmesi güneş yanığı riskini artırıyor.

Profesör. Küçükusta: Öğle vakti yani 12:00-13:00 arası 15 dakika güneşe maruz kalmak yeterlidir.

Dahiliye Uzmanı, Uzman. Dr. Yener Gün: Cilt kanserinden korunmak için sabah 10’dan akşam 16’ya kadar aşırı güneşe maruz kalmamanızı istiyoruz.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Akdeniz açıklarında korkutan deprem!Akdeniz açıklarında korkutan deprem!
Isı etkili oldu!  Pehlivan güreşirken bayıldıIsı etkili oldu! Pehlivan güreşirken bayıldı
Sağlık Bakanı babamızın evine geldi: 'Onu özledik'Sağlık Bakanı babamızın evine geldi: ‘Onu özledik’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber