Cuma, Eylül 20

Copa America finalinde izdiham faciaya dönüşüyordu! Dünyaca ünlü futbolcu annesini kurtarmak için geldi: “İnsanlık dışı bir an oldu”

Miami’de oynanan maç yaşanan olaylar nedeniyle 80 dakika geç başladı. Aceleyle yapılan kaçışta aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi ezilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, çoğunluğu Kolombiya forması giyen taraftarların birçok noktadan stadyuma girmeye çalıştığı görüldü.

STADYUMA GİRMEK İÇİN TÜM YOLLARI DENEDİLER

Bazı vatandaşlar balkonlara çıkıp kapıları iterek stadyuma girdi.

Bazı fanların da havalandırma sistemini kullanarak içeri girmeye çalıştığı görülüyor.

Etkinliklerin gerçekleştiği stadyum, 2026 yılında 7 Dünya Kupası maçına ev sahipliği yapacak.

ETKİNLİĞE FUTBOLCULARIN AİLELERİ VE BASIN DA YER ALDI

Olaylardan dolayı eleştirilen Güney Amerika Futbol Federasyonu (CONMEBOL) ve Amerikan polisi, kurallara uymayan taraftarları olaylardan sorumlu tuttu.

Olaylardan medya ve oyuncuların aileleri de etkilendi.

“İNSANLIK OLMAYAN ANLAR YAŞANDI”

Arjantinli yıldız Alexis Mac Allister’ın annesi, ülkesinin televizyonuna verdiği röportajda oğlunun onları almaya gelmek zorunda kaldığını belirterek, “Bu insanlık dışı bir andı” dedi.

65 bin kişi kapasiteli Hard Rock Stadı’na biletli çok sayıda kişinin giremediği bildirildi.

BBC’nin İspanyolca yayın servisi BBC Mundo, stadyumda mağdurlarla konuştu. 36 yaşındaki Venezüellalı Valentina şöyle açıkladı:

“Maçtan 2 saat önce geldik. Stadyuma girmeye çalıştık ama giriş kapıları zaten kapalıydı. İnsanlar toplanmaya başladı, bir anda o kadar çok olduk ki çok korktum. Sonra kapıları açtılar ama her şey oldu. O kadar doluydu, o kadar kaotikti ki insanlar biletlerini göstermeden kapıdan içeri girdiler.” “İçeriye girdiler, turnikelerin üzerinden atladılar ve ancak o zaman benden bilet istediler. Tam bir felaketti.”

7c2d8410-42bb-11ef-96a8-e710c6bfc866

GÖZALTILAR VAR

31 yaşındaki Arjantinli Julian, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

“İnsanların arasında sıkışıp kaldım, çıkamadım. Geldikten ancak iki saat sonra, bu kadar zaman geçtikten sonra insanları içeri almaya başladılar, bağırışlar, itişmeler oldu, insanlar hiçbir şey göstermeden içeri girdiler. İkinci kata ulaştığımda biletimi istediler.”

Yarı finalde Kolombiya’nın galibiyetinin ardından bazı Uruguaylı oyuncularla taraftarlar arasında kavga çıktı.

Premier Lig oyuncusu Darwin Núñez, bazı Kolombiyalı taraftarlarla tartıştı.

Uruguay gazetesi El Pais’in haberine göre, Uruguaylı oyuncuların aile ve arkadaşlarının bulunduğu bölgede gerginlik çıktı.

İngiltere ile İtalya arasında Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanan Euro 2020 final maçında da benzer sahneler yaşandı.Bu içerik BBC tarafından yayınlanmıştır.

Euro 2024
Oğuz Aydın resmen F.Bahçe'de!  İstanbul'a geldiOğuz Aydın resmen F.Bahçe’de! İstanbul’a geldi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber