
Hilal, “Gözaltı sürecinin bulunduğu yerlerde hakların ihlalleri olduğuna dair haberler aldık.
Doktor da cezalandırılabilir
Doktorların bu sınavlara itirazının önemine atıfta bulunan Hilal, “Bu gibi durumlarda, doktorlar tıbbi odalardan ve bar derneklerinden yasal yardım istemelidir. Bu tür sınavları kabul eden doktorlar, tıbbi odalar tarafından etik ihlal için cezalandırılacaktır.
Alternatif İlişki ile İşlem
Hilal, gözaltında ve yargı raporunda alınan yargı ilişkisi, fiziksel sonuçların yazılmadığını düşünen vatandaşlar, şehirlerinde tıbbi odalar, Adli Tıp ve Türk İnsan Hakları Vakfı (TIHV) üniversitelerinin alternatif bir ilişki alarak başlayabileceğini söyledi. Gözaltı çıkışı sınavları, İstanbul protokolünde belirtilen koşullar ve koşullarda yapılmalıdır. Ahmet Hilal şunları söyledi: “Muayene sağlık ortamında olmalıdır. Hastanın doktor ve hastanın yalnız olması gerekir. Hasta, hastanın özgür hissetmesi için bağlar (kelepçeler, vb.) Tarafından saflaştırılmalıdır. Doktor ifadesi ile kaydedilmelidir. Doktor hastanın onayıyla incelenmelidir.
İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, 1879’da insanlar bir beyanda tutuldu.
‘Orantısız işkence’
Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı. Ahmet Hilal, gözaltı sürecinde orantısız gücün işkence olarak kabul edildiğini vurguladı. Hilal, “Sosyal medya, özellikle özellikle öğrencilerin gözaltında tutulmasında, orantısız bir şekilde görülüyor. Dördüncü polisi tutan ve kafayı çok sayıda görüntüde tekmeleyen bir kişiyi tutan 2-3 güvenlik görevlisi” dedi.